Pedagogisch plan Mama Petra

Visie: Aandacht, Aanbod, Afstemmen

Aandacht: Aandacht laat je groeien! Ik zie jou, je  bent goed zoals je bent.  Naar jouw gevoelens en wensen wordt gekeken, er wordt iets mee gedaan.  Wat heb jij nodig voor je welzijn en ontwikkeling?

Vanuit die aandacht komt mijn aanbod en afstemming:

Aanbod: Een warme gastouder mama, heel geduldig, heel waakzaam, positief in jouw opvoeding/socialisatie (waar mogelijk benoem ik wat je wél kan doen  i.p.v. van wat níet mag) Daarnaast zal ik een speel (ontwikkelings-) aanbod voor jou neerzetten die bij jouw niveau en behoeften past. Ik denk dan aan sfeerinrichting, spel en materialen en de inhoud van activiteiten . Daarbij zal ik je uitdagen om een ontwikkelingssprongetje te maken. Gedurende het jaar past het aanbod zich dus bij jou en bij het jaarritme aan.

Afstemming: De afstemming is niet alleen naar jou en het aanbod, maar ook naar je ouders. Wat vinden zij belangrijk voor jouw opvoeding? Delen we onze vreugde over jouw welzijn en delen we ook zorgen? Voor mij is het heel belangrijk dat we dit ook afstemmen zodat jij en je ouders zich er goed bij voelen. Een belangrijk moment voor het afstemmen met je ouders is dan ook bij het halen en brengen. Als er behoefte is kunnen we er ook  op ander rustiger tijdstip afspreken. Afstemmen is ook leren rekening houden met de andere kinderen en samen te spelen.